IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій серій A-D емітента ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» на рівні uaCC

23.11.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу дисконтних облігацій серій A-D емітента ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» на рівні uaCC, прогноз «стабільний».

Підтвердження кредитного рейтингу боргового інструменту (РБІ) ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися IBI Rating раніше. Зокрема, Емітент не здійснював активної господарської діяльності та не отримував доходів від операційної діяльності.

Діяльність ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» залишається збитковою. Непокритий збиток на 30.06.2015 р. становив 429,6 млн. грн. Залежність ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» від зовнішнього фінансування залишається винятковою, яка у тому числі зумовлена значним обсягом емісії дисконтних облігацій (номінальна вартість 575,7 млн. грн.). Переважну більшість активів ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» формують інвестиційні сертифікати.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: формування стабільних грошових потоків, достатніх для обслуговування боргових зобов’язань; покращення результатів фінансово-господарської діяльності за одночасного зростання показників ефективності діяльності. Негативно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: невиконання фінансових зобов’язань Емітентом; банкрутство Емітента.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ», у тому числі: фінансова звітність за І півріччя 2015 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ», параметри випуску облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Департамент рейтингів корпоративної сфери.