IBI-Rating визначило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Зерногрупа ЛТД» серії A на рівні uaBBB

24.07.2015
IBI-Rating повідомляє про визначення довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «Зерногрупа ЛТД» серії A на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний».

Облігації ТОВ «Зерногрупа ЛТД» номінальною вартістю 20 млн. грн. з погашенням у травні 2020 року випущено з метою фінансування придбання сировини та матеріалів, а також оновлення обладнання та механізмів. Емітент володіє елеваторами у Погребищенському районі Вінницької області і надає послуги по прийманню, сушінню, очистці, зберіганню та відвантаженню продукції виробникам сільськогосподарської продукції. Діяльність ТОВ «Зерногрупа ЛТД» залежить від стану сільськогосподарської галузі, якій притаманна висока чутливість до впливу факторів, таких як природно-кліматичні умови, державне регулювання, ціни на нафтопродукти та хімічні добрива. Діяльність ТОВ «Зерногрупа ЛТД» прибуткова – чистий прибуток за 2014 рік склав 935 тис. грн., а за 3 міс. 2015 року – 10 146 тис. грн., за рахунок чого зростає власний капітал, питома вага якого у структурі пасивів на 31.03.2015 р. становила 21%. Очікується зростання боргового навантаження після розміщення облігацій, проте його рівень має зберегтися на прийнятному рівні.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: зростання фінансових результатів за одночасного покращення показників ефективності діяльності та збереження прийнятного рівня боргового навантаження. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: невиконання боргових зобов’язань, зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, зростання рівня боргового навантаження, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Зерногрупа ЛТД», в тому числі: фінансова звітність за 2012-2014 рр. та 3 міс. 2015 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Зерногрупа ЛТД», інформація про випуск облігацій серії A, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.