IBI-Rating оновило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЄВРАЗІЯ СЕРВІС» серії А на рівні uaBBB

20.05.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» серії A на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний». Облігації номінальною вартістю 50 млн. грн. випустити для фінансування придбання мінеральних добрив та засобів захисту рослина, а також для оплати сільськогосподарських послуг.

ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» входить до складу агропромислової корпорації «Сварог Вест Груп», земельний банк якої у Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирській областях становить 80 тис. га. В ході рейтингового процесу агентство IBI-Rating враховувало входження ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» до складу «Сварог Вест Груп», проте кредитний рейтинг облігацій визначено виходячи з кредитоспроможності самого Емітента (без врахування консолідованих фінансових показників).

Площа оброблюваних ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» сільськогосподарських угідь у Хмельницькій області на кінець 2015 року зросла до 2,9 тис. га. За результатами 2015 року чистий дохід Емітента склав 86 041 тис. грн., проти 46 909 тис. грн. за 2014 рік. Діяльність була прибутковою – отримано 10 016 тис. грн. чистого прибутку. На кінець 2015 року ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС» не мало боргового навантаження. Очікується, що у разі розміщення випуску облігацій серії А, яке розпочалося у лютому 2016 року, рівень боргового навантаження перебуватиме в прийнятних межах.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які б могли вплинути на підвищення рівня кредитного рейтингу. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі невиконання боргових зобов’язань, зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, суттєвого зростання рівня боргового навантаження, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЄВРАЗІЯ-СЕРВІС», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр., параметри випуску облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент IBI-Rating