Дострокове введення в експлуатацію ІІI-ї черги ЖК "Паркове місто" підтверджує високу оцінку надійності будівництва від IBI-Rating

19.03.2015
Наприкінці 2014 року достроково було введено в експлуатацію третій, останній, пусковий комплекс ІІІ-ї черги ЖК "Паркове місто", "відмінну" надійність будівництва якої було визначено Рейтинговим агентством IBI-Rating. При визначенні рейтингу надійності будівництва аналітиками IBI-Rating було враховано наявність дозвільної документації, досвід реалізації будівельних проектів у учасників будівництва, їхнє фінансове становище та стан будівництва.

Процес будівництва ЖК "Паркове місто" розподілений на 10 черг та розрахований на 3 355 квартир, його загальна площа становить понад 450 тис. кв. м. Забудовником ЖК "Паркове місто" виступає ПрАТ "АГРОФІРМА "ТРОЯНДА". Генеральний підрядник ТОВ "К.А.Н. Строй" - будівельна компанія повного циклу з успішним досвідом реалізації масштабних будівельних проектів житла, офісної нерухомості та торгово-розважальних комплексів.

Будівельні роботи ІІІ-ї черги велися за наявності дозвільної документації з випередженням затвердженого графіку: перший пусковий комплекс було введено в експлуатацію у травні 2013 року, у червні 2014 року видано сертифікат відповідності другому пусковому комплексу, а в листопаді – третьому пусковому комплексу.

Дострокове введення ІІІ-ї черги ЖК "Паркове місто" в експлуатацію підтверджує високу оцінку рейтингу надійності будівництва на рівні 5 (відмінна надійність) згідно з Рейтинговою шкалою, розробленою IBI-Rating для житлових комплексів. Об’єкт будівництва з таким рівнем рейтингу характеризується відмінною надійністю, що обумовлено наявністю у генерального підрядника та забудовника значного досвіду успішної реалізації будівельних проектів, а також дотриманням задекларованого графіку будівництва та відсутністю затримок з його фінансуванням. Ризики невиконання зобов’язань за будівельним проектом мінімальні.

Рейтинг надійності будівництва – це думка Рейтингового агентства щодо можливості Забудовника виконати свої зобов’язання за будівельним проектом перед покупцями нерухомості відносно інших проектів, висловлена за результатом комплексного аналітичного дослідження. З більш детальною інформацією про рейтинги надійності будівництва можна ознайомитись на сайті IBI-Rating, а також на сайті ЖК "Паркове місто".

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

Анна Іваницька