Довгострокові кредитні рейтинги ПАТ "Кіровоградобленерго" та його облігацій підвищено до рівня uaBBB+

15.06.2012

IBI-Rating повідомляє про підвищення за результатами оновлення кредитних рейтингів ПАТ "Кіровоградобленерго" та облігацій серій А, В з рівня uaBBB до рівня uaBBB+ зі збереженням прогнозу "стабільний".

Підвищення кредитних рейтингів ПАТ "Кіровоградобленерго" та його облігаційних позик обумовлено суттєвим покращенням фінансових результатів за показників ефективності діяльності вищих, ніж середньогалузеві (рентабельність EBITDA склала 22% – найвища серед енергопостачальних підприємств) за збереження у 2011 році ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Так, природна монополія ПАТ "Кіровоградобленерго" з постачання та передачі електроенергії у Кіровоградській області забезпечує стабільність збуту та приріст обсягів постачання, що відповідає загальноринковому значенню (близько 2%). Для фінансування своєї поточної діяльності, а також здійснення капіталовкладень, ПАТ "Кіровоградобленерго" залучало додаткові фінансові ресурси у вигляді кредитів та облігаційних позик. Довгостроковий характер зобов’язань та достатність грошових потоків Компанії для обслуговування поточних зобов’язань дозволяє оцінити боргове навантаження як низьке. Подальший розвиток Емітента визначається основним акціонером ("VS Energy International N.V.").

На думку IBI-Rating, позитивно на кредитні рейтинги ПАТ "Кіровоградобленерго" може вплинути подальше зростання доходів за одночасного покращення показників ефективності діяльності та зниження залежності від зовнішніх джерел фінансування. Негативно позначитися на кредитних рейтингах можуть: суттєве зниження рівня розрахунків споживачів, зростання боргового навантаження, погіршення загальноекономічної ситуації в країні.

Відділ рейтингів корпоративної сфери