Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МХ КОНСАЛТИНГ» на рівні uaBBB–

28.09.2021
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних відсоткових звичайних (незабезпечених) облігацій ТОВ «МХ КОНСАЛТИНГ» серії A на рівні uaBBB-, прогноз «у розвитку».

Власником 100% статутного капіталу є Пайовий закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд «СТРАХОВИЙ РЕЗЕРВ» ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «ОПІКА-КАПІТАЛ». Кінцевим бенефіціарним власником виступає Юрій Явтушенко.

Рішення про емісію зазначених цінних паперів номінальною вартістю 60 млн грн прийнято у листопаді 2019 року. Залучене фінансування буде спрямовано на придбання високоліквідних об’єктів житлової нерухомості, капітальний ремонт та перепланування існуючих об’єктів нежитлової нерухомості, проведення робіт та надання широкого спектру послуг з метою покращення якості по операційному управлінню об’єктами нерухомого майна нежитлового призначення. Емісію облігацій здійснено серед заздалегідь визначеного кола осіб без публічної пропозиції. Погашення облігацій відбудеться у січні-лютому 2030 року.

Емітентом укладено договір добровільного страхування відповідальності перед третіми особами, предметом якого є майнові інтереси, пов’язані з обов’язком відшкодувати заподіяну шкоду третім особам та/або майну третіх осіб. Страховим ризиком є виникнення відповідальності відповідно до чинного законодавства за нанесення шкоди майну третіх осіб внаслідок невиконання обов’язків по виплаті купонного доходу або погашення за облігаціями.

Станом на кінець І півріччя 2021 року у власності ТОВ «МХ КОНСАЛТИНГ» знаходиться інвестиційна нерухомість залишковою балансовою вартістю 27,4 млн грн. Враховуючи реалізацію вагомої частки інвестиційної нерухомості у минулому році, диверсифікація таких активів є невисокою. Станом на 01.07.2021 р. боргові зобов’язання Емітента суттєво перевищують доходи від операційної діяльності, що свідчить про високе боргове навантаження. Чистий дохід ТОВ «МХ КОНСАЛТИНГ», що формується за рахунок здачі в оренду інвестиційної нерухомості, за підсумками І півріччя 2021 року зменшився до 1,4 млн грн. Зростання боргових зобов’язань протягом аналізованого періоду зумовило суттєве підвищення фінансових витрат. Як наслідок, діяльність ТОВ «МХ КОНСАЛТИНГ» за підсумками І півріччя 2021 року була збитковою – розмір від’ємного фінансового результату склав 3,9 млн грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «МХ КОНСАЛТИНГ», в тому числі: фінансова звітність за 2018-2020 рр. та І півріччя 2021 року, довідкова інформація про діяльність підприємства, параметри випуску облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, очікування Рейтингового агентства IBI Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Пресслужба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua