Друк

IBI-Rating оновило кредитні рейтинги облігацій ТОВ «РУШ»

15.04.2020
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу випуску відсоткових незабезпечених облігацій ТОВ «РУШ» серій E, F (номінальний обсяг випуску 200 млн грн з погашенням у 2021 році) на рівні uaA, прогноз змінено з «позитивний» на «у розвитку».

Зміна прогнозу обумовлена невизначеністю щодо впливу на фінансовий стан Емітента очікуваного суттєвого сповільнення ділової активності внаслідок погіршення епідеміологічної ситуації в країні та введених обмежень для економічних суб’єктів та населення.

Метою випуску облігацій серій E, F визначено: фінансування розвитку мережі «лінія магазинів EVA»; фінансування інвестиційних та поточних витрат пов’язаних з розвитком ІТ-інфраструктури та ІТ-проєктів Емітента; фінансування розвитку інтернет-магазину, придбання товарів. Додатковим механізмом захисту інтересів покупців облігацій є наявність ковенант.

ТОВ «РУШ» займає провідні позиції на українському ринку «drogerie» за показниками роздрібного товарообігу та кількості магазинів. «Лінія магазинів EVA», яку представляє Емітент, активно розвивається – за результатами 2019 року кількість магазинів зросла на 27% – до 975 крамниць в усіх регіонах України.

Динамічний розвиток торгівельної мережі сприяє суттєвому зростанню фінансових результатів ТОВ «РУШ». Чистий дохід за 2019 рік зріс на 52,8% – до 12 861,1 млн грн, а чистий прибуток склав 375,1 млн грн (+27%). Рівень боргового навантаження Емітента на кінець 2019 року оцінюється як низький.

Довгостроковий кредитний рейтинг відсоткових незабезпечених облігацій ТОВ «РУШ» серії D підтверджено на рівні uaBBB+, прогноз змінено зі «стабільний» на «у розвитку».

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «РУШ», в тому числі: фінансова звітність за 2017-2019 рр., параметри випусків облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративный департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua