Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг АТ «СКАЙ БАНК» на рівні uaA–

31.10.2019
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу АТ «СКАЙ БАНК» на рівні uaA- з прогнозом «у розвитку».

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «СКАЙ БАНК» – один з перших комерційних банків Східної України, який було засновано 08.02.1991 р. у формі товариства з обмеженою відповідальністю з найменуванням Регіональний комерційний банк «Регіон-банк». Банківська установа відноситься до групи банків з приватним капіталом – основним акціонером виступає фізична особа Бабаєв Аріф (Казахстан), якому належить 99,44% капіталу. Банк співпрацює з клієнтами різних галузей економіки, при цьому пріоритетним напрямком співпраці є комплексне обслуговування клієнтів юридичних осіб та підприємців з використанням сучасних банківських технологічних рішень.

За підсумками І півріччя 2019 року серед 76 банківських установ України АТ «СКАЙ БАНК» посіло 69 позицію за розміром активів; 59 – за обсягом коштів населення та 70 місце – за фінансовим результатом. Станом на початок липня 2019 року регіональна мережа банку представлена головним офісом у м. Київ та 8 відділеннями у м. Харків.

Регулятивний капітал банку відповідає вимогам чинного законодавства, запас відхилень за більшістю економічних нормативів є достатнім. На поточний момент показники ефективності діяльності банківської установи перебувають під тиском значних витрат на проведення заходів з модернізації фінансової установи, оновленню IT технологій, програмного забезпечення, залучення клієнтської бази тощо. Чистий операційний дохід АТ «СКАЙ БАНК» за підсумками січня-червня поточного року становив понад 38 млн грн, чому насамперед сприяв суттєвий результат від переоцінки та операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. В свою чергу, значні відрахування в резерви під активні операції на фоні зростаючих адміністративних витрат спричинили отримання від’ємного фінансового результату у розмірі (-)18 млн грн за підсумками І півріччя 2019 року.

Підтвердження кредитного рейтингу АТ «СКАЙ БАНК» обумовлено достатніми показниками капіталізації та ліквідності, наявністю фінансової підтримки з боку акціонера та пов’язаних з ним осіб, прийнятною структурою та якістю активів. У той же час, актуальною для банку виступає концентрація клієнтського кредитного портфеля та депозитної бази у розрізі ключових контрагентів; невисокі показники ефективності, враховуючи суттєві інвестиції у розвиток матеріально-технічної бази; чутливість банківської системи до операційних ризиків, що зумовлено трансформаційними процесами в економіці, а також нестабільністю законодавчого поля.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АТ «СКАЙ БАНК», в тому числі: фінансова звітність за підсумками 2016-2018 рр. та І півріччя 2019 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтеся:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua