Друк

IBI-Rating оновило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я»

20.09.2019
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» серій A-E на рівні uaA, прогноз «стабільний».

Емітент облігацій входить до числа найбільших вітчизняних виробників фармацевтичної продукції. Виробництво та реалізація лікарських засобів залежить від державного регулювання, насамперед, ліцензування діяльності.

За підсумками 6 міс. 2019 року чистий дохід ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» збільшився до 901,9 млн. грн. (+7,7%). Частину чистого доходу формує експортна виручка, що диверсифікує ринки збуту та знижує чутливість до валютного ризику, зумовленого валютними боргами. Чистий прибуток збільшився у 3,9 рази – до 43,7 млн. грн. (нерозподілений прибуток на 30.06.2019 р. – 564 млн грн.). Питома вага власного капіталу у структурі джерел фінансування діяльності підвищилася до 49%.

За результатами січня-червня 2019 року обсяг чистого боргу ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» знизився, переважна більшість зобов’язань є довгостроковою, а рівень боргового навантаження оцінюється як прийнятний.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», в тому числі: фінансова звітність за 2016-2018 рр., та 6 міс. 2019 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», інформація про випуск облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент 
За додатковою інформацією звертайтесь: 
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84 
press(at)ibi.com.ua