Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг дисконтних облігацій ТОВ «Град Інвест»

29.05.2019
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу дисконтних облігацій ТОВ «Град Інвест» серії А на рівні uaССС, прогноз «стабільний».

Відповідно до проспекту емісії, фінансові ресурси, залучені від розміщення облігацій, будуть направлені на розширення асортименту та збільшення обсягів продукції, розвиток потужностей та об’єктів виробництва, роботи з підвищення якості послуг, придбання цінних паперів підприємств України.

Активність господарської діяльності Емітента протягом аналізованого періоду залишалася низькою. Чистий дохід ТОВ «Град Інвест» формується переважно за рахунок продажі нерухомості у раніше побудованому об’єкті у м. Києві, а також здачі в оренду нерухомості. Крім того, на фінансові результати суттєвий вплив мають операції з цінними паперами. За результатами 2018 року діяльність Емітента була прибутковою, тоді як І квартал 2019 року був збитковим. При цьому значний обсяг непокритого збитку зумовлює від’ємне значення власного капіталу та виняткову залежність від позикового фінансування.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Град Інвест», в тому числі: фінансова звітність за 2016-2018 рр. та 3 міс. 2019 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Град Інвест», параметри випуску облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.


Корпоративний департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua