Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я»

02.10.2018
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» серій A-E на рівні uaA з прогнозом «стабільний».

Емітент облігацій входить до числа найбільших вітчизняних виробників фармацевтичної продукції. Виробництво та реалізація лікарських засобів залежить від державного регулювання, насамперед, ліцензування діяльності.

Чистий дохід ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» за 6 міс. 2018 року збільшився, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, на 12,5% і склав 827,3 млн грн. Частину чистого доходу формує експортна виручка, що диверсифікує його ринки збуту та знижує чутливість до коливань валютних курсів. Діяльність Емітента прибуткова – чистий прибуток склав 11,2 млн грн (нерозподілений прибуток збільшився до 385,7 млн грн на 30.06.2018 р.).

За результатами січня-червня 2018 року обсяг чистого боргу ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» збільшився, проте враховуючи довгостроковість переважної більшості зобов’язань, рівень боргового навантаження Емітента оцінюється як прийнятний.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», в тому числі: фінансова звітність за 2015-2017 рр. та 6 міс. 2018 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», інформація про випуск облігацій серій A-E, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua