Друк

IBI-Rating оновило кредитні рейтинги ТОВ «СК-АГРО» та його відсоткових облігацій

17.07.2018
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів ТОВ «СК-АГРО» та його відсоткових облігацій серії С на рівні uaBBB+, прогноз «стабільний».

ТОВ «СК-АГРО» входить до складу Групи «АГРОТРЕЙД» і працює на вітчизняному ринку з 2006 року. Група є вертикально інтегрованим холдингом завершеного агропромислового циклу – виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільськогосподарською продукцією. Для діяльності Емітента, як і інших сільськогосподарських підприємств, характерна сезонність та висока чутливість до впливу природно-кліматичних умов.

Відсоткові облігації серії С (250 млн грн) з погашенням у 2019 році випущено для фінансування посівної компанії та збору врожаю, придбання засобів захисту рослин, насіння, мінеральних добрив, паливно-мастильних матеріалів, батьківських форм насіннєвого матеріалу. Випуск облігацій забезпечено порукою компанії групи «АГРОТРЕЙД» – AGT CAPITAL MANAGEMENT LIMITED (Кіпр), що є вагомим позитивним фактором, який підтримує рівень кредитного рейтингу облігацій.

Чистий дохід ТОВ «СК-АГРО» за 2017 рік збільшився до 190,5 млн. грн., що на 10,3% більше, ніж за попередній рік, чистий прибуток склав 0,2 млн грн. За підсумками 3 міс. 2018 року фінансові результати, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, суттєво зросли. Чистий дохід збільшився на 79,4% – до 83,1 млн грн, а чистий прибуток склав 11 млн грн, що втричі вище, ніж за аналогічний період попереднього року.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «СК-АГРО», в тому числі: фінансова звітність за 2015-2017 рр. та 3 міс. 2018 року, довідкова інформація про діяльність, інформація про випуск облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент
За додатковою інформацією звертайтеся:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua