IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг дисконтних облігацій ТОВ «Град Інвест»

19.06.2018
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу дисконтних облігацій ТОВ «Град Інвест» серії А на рівні uaССС, прогноз «стабільний».

Відповідно до проспекту емісії, фінансові ресурси, залучені від розміщення облігацій, будуть направлені на розширення асортименту та збільшення обсягів продукції, розвиток потужностей та об’єктів виробництва, роботи з підвищення якості послуг, придбання цінних паперів підприємств України.

Активність господарської діяльності Емітента протягом аналізованого періоду залишалася низькою. Чистий дохід ТОВ «Град Інвест» формується переважно за рахунок продажі нерухомості у раніше побудованому об’єкті у м. Києві. Крім того, на фінансові результати суттєвий вплив мають операції з цінними паперами. За результатами 2017 року та 3 міс. 2018 року діяльність Емітента була збитковою. Значний обсяг непокритого збитку зумовлює невисоку питому вагу власного капіталу у структурі джерел фінансування діяльності.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Град Інвест», в тому числі: фінансова звітність за 2015-2017 рр. та 3 міс. 2018 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Град Інвест», параметри випуску облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент