IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг дисконтних облігацій серії «A» Публічного акціонерного товариства «Фінансова компанія «Сучасні кредитні технології» на рівні uaB

Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу дисконтних облігацій ФК «СКТ» на рівні uaB, прогноз рейтингу «стабільний».

Підтверджений рівень рейтингу облігацій обумовлено незначним обсягом доходів від основної діяльності та низькими показниками ефективності діяльності, а також обмеженою можливістю збільшення доходів в найближчій перспективі внаслідок низької активності на фондовому ринку. Також Рейтингове агентство зазначає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості підприємств фінансового сектору та негативно впливає на рівень довіри до фінансових установ.

ФК «СКТ» виступає в якості платіжної організації, яка обслуговує операції внутрішньодержавної небанківської платіжної системи «Розрахункова Фондова Система». РФС була створена з метою забезпечення ефективної взаємодії між біржовою, депозитарною і платіжною системами України. Крім ФК «СКТ», як платіжної організації, до складу РФС входять: члени РФС (комерційні банки) і учасники РФС (банки і торговці цінними паперами, які беруть участь в біржових торгах). Станом на початок 2018 року членами РФС виступали 2 банківські установи, учасниками – 40 торговців цінними паперами. За підсумками 2017 року ФК «СКТ» отримало чистий прибуток в сумі 7 тис. грн. (проти прибутку в розмірі 9 тис. грн. за 2016 рік).

Рішення про відкрите (публічне) розміщення облігацій ФК «СКТ» серії «А» було прийнято 28 березня 2013 року черговими загальними зборами акціонерів. Фінансові ресурси, залучені від продажу облігацій, в повному обсязі будуть спрямовані на реалізацію проекту з розвитку багатофункціональної позабіржової торговельної системи Electronic Communication Network (ECN). Система призначена для організації комунікацій між учасниками торгів на основі електронного документообігу та гарантованих розрахунків за результатами угод.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ФК «СКТ», в тому числі: фінансова звітність за 2015-2017 рр., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент