Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат»

20.12.2017
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» серії В на рівні uaA, прогноз «стабільний».

ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» входить до складу вертикально інтегрованої групи компаній «Глобино», що займає провідні позиції на вітчизняному ринку м’ясних та ковбасних виробів. Емітент володіє необхідними виробничими потужностями, широким асортиментом продукції, має значний рівень забезпеченості власною сировинною базою (продукція дочірньої компанії), а також налагоджену систему збуту. Компанія орієнтується на внутрішній ринок, реалізуючи істотний обсяг продукції через національні роздрібні мережі. Агентство відмічає конкуренцію на вітчизняному ринку м'ясних та ковбасних виробів в умовах низької купівельної спроможності населення, а також складну економічну ситуацію в країні, що негативно впливає на потенціал зростання і платоспроможність економічних суб'єктів.

Чистий дохід ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» за 9 міс. 2017 року збільшився, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, на 14% – до 1 313,4 млн грн. При цьому діяльність залишалася збитковою – чистий збиток склав 60,8 млн грн.

Рішення про відкрите публічне розміщення іменних процентних незабезпечених облігацій серії В на суму 100 млн. грн. було прийнято загальними зборами учасників ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» у вересні 2012 року. Фактично було розміщено облігації на суму 15 млн. грн. Протягом аналізованого періоду обсяг зобов’язань за облігаціями залишався незмінним і на кінець вересня 2017 року складав 2,3 млн грн. Зобов’язання за валютними позиками від міжнародних фінансових організацій знизилися до 16,4 млн USD, або 433,9 млн грн екв. на 30.09.2017 р. Значний обсяг позик в іноземній валюті підвищує чутливість Емітента до валютного ризику. Зниження фінансових результатів зумовило посилення боргового навантаження, незважаючи на скорочення обсягу боргу.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», в тому числі: фінансова звітність за 2014-2016 рр. та 9 міс. 2017 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», параметри випуску облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, очікування Рейтингового агентства IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua