Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» на рівні uaBBB

14.12.2017
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» на рівні uaВВВ з прогнозом рейтингу «стабільний». Також було підтверджено рейтинг надійності банківських вкладів на рівні «4» (висока надійність).

Підтвердження рейтингів ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» зумовлено достатніми показниками капіталізації та ефективності діяльності, високими показниками ліквідності, а також збільшенням статутного капіталу. В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає обмежені джерела операційного доходу, слабкі ринкові позиції та незначну клієнтську базу, що зумовлює наявність концентрації кредитного портфеля та зобов'язань за основними контрагентами. Також на рейтинги банківської установи впливає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» працює на фінансовому ринку з жовтня 2012 року та на поточний момент відноситься до групи банків з приватним капіталом. Єдиним акціонером є Бахтарі Хедаятоллах Муса. Враховуючи структуру ресурсної бази Банку, та превалювання в неї власних коштів, показники ефективності діяльності зберігаються на достатньому рівні. Разом з цим, приймаючи до уваги збільшення адміністративних витрат (в тому числі на маркетинг та рекламу), діяльність установи за підсумками 9 місяців 2017 року була збитковою – від’ємний фінансовий результат за вказаний період становив 2,3 млн грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК», в тому числі: фінансова звітність за 2014-2016 рр. та 9 місяців 2017 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua