IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» на рівні uaВВВ-

06.07.2017
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» серії А на рівні uaВВВ-, прогноз «стабільний».

Протягом періоду, що підлягав дослідженню, ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» отримувало стабільний обсяг чистого доходу (18 000 тис. грн за 2016 рік та 5 010 тис. грн за 3 міс. 2017 року) від здачі в оренду власного нерухомого майна (3-зірковий готель «Русь», розташований в центральній частині м. Києва). Решта доходів формувалася переважно операціями купівлі-продажу цінних паперів. Діяльність Емітента була збитковою за підсумками як 2016 року (50 тис. грн чистого збитку), так і 3 міс. 2017 року (1 255 тис. грн). Станом на 31.03.2017 р. власний капітал все ще мав від’ємне значення. Таким чином, зберігалася виняткова залежність від позикового капіталу та високе боргове навантаження Емітента.

Поручителем за випуском облігацій виступає ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс», основним видом діяльності якого є транспортні перевезення (у т. ч. міжнародні) власним автотранспортом, а також ремонтне та сервісне обслуговування вантажного транспорту. ТОВ «Камаз Транс-Сервіс» збільшило чистий дохід за 2016 рік на 4% – до 224 017 тис. грн. Підсумком діяльності став чистий збиток у розмірі 660 тис. грн. За рахунок додаткових внесків учасників до статутного капіталу власний капітал збільшився до 147 345 тис. грн (60% у структурі джерел фінансування). Станом на кінець березня 2017 року показники ліквідності Поручителя, незважаючи на зниження, залишалися на досить високому рівні. Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА», в тому числі: фінансова звітність ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» та Поручителя (ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс») за 2014-2016 рр. та 3 міс. 2017 року, довідкова інформація про діяльність Емітента та Поручителя, інформація про випуск облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент