IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПрАТ «АСК «ІНГО Україна» на рівні uaAA

04.07.2017
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПрАТ «АСК «ІНГО Україна» на рівні uaAA, прогноз рейтингу «стабільний».

Підтвердження рівня рейтингу Страховика обумовлено прийнятними показниками капіталізації, збалансованістю страхового портфеля, сильними ринковими позиціями, наявністю розгалужених каналів продажів, що сприяє стабільній динаміці надходжень страхових платежів. Також слід зазначити високі показники платоспроможності, високу якість і достатню диверсифікацію активів, якими представлені страхові резерви. В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає істотну частку резерву заявлених, але не виплачених збитків, високе значення комбінованого показника збитковості, а також збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до фінансових установ.

Протягом останніх декількох років ПрАТ «АСК «ІНГО Україна» демонструє високий темп розвитку, про що свідчать позиції компанії серед понад 270 учасників страхового ринку України («non-life»). Так, за підсумками І кварталу 2017 року Страховик посів 3 місце за розміром активів, власного капіталу та за розміром сформованих страхових резервів.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «АСК «ІНГО Україна», в тому числі: фінансова звітність за 2014-2016 рр. та 3 місяці 2017 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.