Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг АБ «ЕКСПРЕС-БАНК» на рівні uaА–

27.06.2017
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу АБ «ЕКСПРЕС-БАНК» на рівні uaА– з прогнозом «стабільний». Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджено на рівні «4+» (висока надійність).

Підтвердження рейтингів АБ «ЕКСПРЕС-БАНК» обумовлено високими показниками ліквідності, диверсифікацією ресурсної бази в розрізі ключових кредиторів, а також збереженням високих показників капіталізації. Показники ефективності діяльності зберігаються на прийнятному рівні; чистий прибуток банку за підсумками І кварталу 2017 року становив 1,8 млн. грн. (за результатами 2016 року – 192 тис. грн.). У той же час, Рейтингове агентство зазначає концентрацію кредитного портфеля в розрізі основних позичальників, а також збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектора та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

АБ «ЕКСПРЕС-БАНК» працює на фінансовому ринку з 1994 року і на поточний момент відноситься до групи банків з приватним капіталом. Банк контролюється фізичною особою-нерезидентом, а також державою в особі міністерства інфраструктури України. Банк входить до складу банківської групи (Рішення НБУ № 501 від 04.11.2016 р. про визнання банківської групи Індустріалбанк), до якої також віднесено АКБ «ІНДУСТРІАЛБАНК» та СТзДВ «Захід-Резерв». Наразі триває процес об’єднання АБ «ЕКСПРЕС-БАНК» та АКБ «ІНДУСТРІАЛБАНК» на базі останнього. Запланований строк об’єднання установ – 01.01.2018 р.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АБ «ЕКСПРЕС-БАНК», в тому числі: фінансова звітність за підсумками 2014-2016 рр. і 3 місяці 2017 року, планові показники діяльності, інша внутрішня інформація відносно діяльності банку, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтеся:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua