IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» серії B на рівні uaBBB-

02.06.2017
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових облігацій ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» серії В на рівні uaВВВ-, прогноз «стабільний».

Підтвердження кредитного рейтингу боргового інструменту обумовлено наявністю поручителя ПАТ «Кіровоградобленерго» (кредитний рейтинг uaBBB), який є природним монополістом з передачі та постачання електроенергії на території Кіровоградської області. Разом з цим концентрація інвестицій Емітента за окремими видами цінних паперів є високою, що наражає на великі ризики у разі невиконання одним із контрагентів своїх зобов’язань. Крім того, Емітент здійснює діяльність на фінансовому ринку, що характеризується підвищеною чутливістю до впливу кризових явищ, зокрема при наявній нестабільній політичній та економічній ситуації в країні.

За підсумками 2016 року діяльність Емітента була збитковою. Сума чистого збитку за цей період склала 5,8 млн. грн., відповідно балансовий капітал ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» набув від’ємного значення. В свою чергу, в І кварталі поточного року компанія спрацювала із незначним прибутком (майже 28 тис. грн.).

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу облігацій Емітента у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) Емітента або Поручителя, збільшення концентрації портфеля цінних паперів, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни в цілому.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА», в тому числі: річна фінансова звітність за період 2014 2016 рр. та 3 місяці 2017 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.