Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Акціонерної страхової компанії «ОМЕГА» на рівні uaBBB+

13.04.2017
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу Акціонерної страхової компанії «ОМЕГА» на рівні uaBBB+, прогноз рейтингу «у розвитку».

Приватне акціонерне товариство «Акціонерна страхова компанія «ОМЕГА» працює на страховому ринку з 1994 року. Свою діяльність страховик здійснює на підставі 24 ліцензій – 7 обов'язкових і 17 добровільних видів страхування. Регіональна мережа компанії представлена головним офісом у м. Києві та 44 підрозділами (дирекції, обласні управління та районні відділи) у 18 областях України. За підсумками 2016 року АСК «ОМЕГА» залучило страхових платежів на загальну суму 98,7 млн. грн., що майже в півтора рази перевищило результат 2015 року. Основним напрямом надходжень страхових платежів виступає автострахування (ОСЦПВ та КАСКО). За підсумками минулого року АСК «ОМЕГА» здійснило страхові виплати на загальну суму 29,4 млн. грн. (проти 19,6 млн. грн. за 2015 рік).

Підтверджений рівень кредитного рейтингу страховика обумовлений високими показниками капіталізації та достатньою диверсифікацією активів, якими представлені страхові резерви. В свою чергу, Рейтингове агентство звертає увагу на значний обсяг інвестицій в цінні папери з обмеженою ліквідністю, що зумовлює залежність фінансового результату від коливань вартості цінних паперів; збиткову основну діяльність, високе значення комбінованого показника збитковості, а також збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до фінансових установ. Разом з цим, показники платоспроможності компанії підтримуються на високому рівні – станом на початок 2017 року фактичний запас платоспроможності перевищував нормативний більш, ніж в 30 разів.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АСК «ОМЕГА», в тому числі: річна фінансова звітність за 2014-2016 рр., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua