Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» на рівні uaВВВ

11.04.2017
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» на рівні uaВВВ, прогноз рейтингу «стабільний».

ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» здійснює діяльність на страховому ринку з березня 1995 року. Свою діяльність страховик здійснює на підставі 22 ліцензій – 9 обов'язкових і 13 добровільних видів страхування. Регіональна мережа є досить розвиненою та представлена Головним офісом в м. Полтава, а також 20 територіальними підрозділами (філії, представництва, точки продажу) в 17 областях України. Протягом 2016 року страховик продемонстрував високий темп приросту страхового портфеля – за підсумками минулого року було залучено страхові премії на загальну суму 127,5 млн. грн., що більше ніж у півтора рази перевищило показник 2015 року. В свою чергу, за підсумками минулого року страховиком було відшкодовано збитки за страховими випадками на суму 35,3 млн. грн. Чистий прибуток компанії за 2016 рік склав 243,6 тис. грн.

Підтвердження кредитного рейтингу обумовлено достатніми показниками капіталізації, прийнятною диверсифікацією страхового портфеля та активів, якими представлені страхові резерви. Показники платоспроможності зберігаються на високому рівні – станом на 01.01.2017 р. фактичний запас платоспроможності перевищував нормативний у 8 разів. В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає збиткову основну діяльність та високе значення комбінованого показника збитковості, а також збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до фінансових установ.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА», в тому числі: річна фінансова звітність за 2014-2016 рр., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua