Друк

IBI-Rating підтвердило рейтинг надійності банківських вкладів ПАТ «БАНК ФОРВАРД» на рівні 5+

26.01.2017
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу надійності банківських вкладів ПАТ «БАНК ФОРВАРД» на рівні 5+ (відмінна надійність). Рейтинг надійності банківських вкладів на рівні 5+ вказує на те, що фінансова установа надійна, своєчасно розраховується за зобов'язаннями в межах вимог, встановлених чинним законодавством України, в т.ч. НБУ, та має добру репутацію. Ймовірність виникнення проблем із своєчасним поверненням вкладів низька, оскільки фінансова установа малочутлива до впливу зовнішніх та внутрішніх факторів. Оцінка впливу зовнішніх факторів не поширюється на ситуації, пов’язані з форс-мажорними обставинами.

ПАТ «БАНК ФОРВАРД» здійснює свою діяльність з 2005 року. Наприкінці 2015 року акціонером Банку було перераховано кошти на збільшення статутного капіталу у розмірі 261,8 млн. грн., які станом на 01.12.2016 р. обліковуються як внески за незареєстрованим статутним капіталом. Регіональна мережа Банку налічує 20 відділень у 8 областях України.

Підтвердження рівня рейтингу надійності банківських вкладів ПАТ «БАНК ФОРВАРД» обумовлено збереженням достатнього рівня капіталізації фінансової установи, очікуваним збільшенням обсягу статутного капіталу, а також покращенням показників ефективності діяльності. Основною складовою ресурсної бази залишаються кошти власника та клієнтів. Останні формуються переважно строковими коштами фізичних осіб, що з однієї сторони посилює залежність від коштів населення, з іншої – обумовлює добру диверсифікацію клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. В свою чергу, слід зазначити, що Банк надає послуги у більш ризикованому сегменті (споживче кредитування), що в умовах зниження реальних доходів населення підвищує уразливість ПАТ «БАНК ФОРВАРД» до кредитного ризику. В свою чергу, клієнтський кредитний портфель залишається добре диверсифікованим за основними позичальниками.

Обсяг високоліквідних активів перебуває на прийнятному рівні, а їх якість залишається доброю. Фактичні значення економічних нормативів ліквідності перевищують мінімальні допустимі, встановлені НБУ. За результатами 11 місяців 2016 року діяльність Банку була прибутковою, втім обсяг фінансового результату не є суттєвим – 1,1 млн. грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «БАНК ФОРВАРД», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 11 місяців 2016 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua