Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» серії А на рівні uaBBB

13.01.2017
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових незабезпечених облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» серії А на рівні uaВВВ, прогноз «стабільний».

Зберігається залежність СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» від державного регулювання, оскільки діяльність з оптової торгівлі лікарськими засобами та їхнього імпорту підлягає ліцензуванню. Розвинена мережа власних аптечних складів, а також співпраця як з українськими, так і з закордонними виробниками зумовлює стійку ринкову позицію Емітента. Так, протягом останніх років СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» займає друге місце за обсягами поставок лікарських засобів у аптечні мережі. При цьому значний обсяг операцій з імпорту лікарських засобів та наявність валютних боргових зобов’язань зумовлюють чутливість Емітента до валютного ризику.

За результатами 9 міс. 2016 року СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» наростило обсяги реалізації лікарських засобів як у натуральному, так і у грошовому вимірі. Ріст чистого доходу, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, склав 25,3% – до 11 331,8 млн. грн. Чистий прибуток за 9 міс. 2016 року становив 119,9 млн. грн., нерозподілений прибуток збільшився до 1 130 млн. грн. на 30.09.2016 р. Переоцінка валютних боргових зобов’язань за одночасного зниження обсягу грошових коштів та показника EBITDA зумовили посилення боргового навантаження, проте враховуючи довгостроковість більшості зобов’язань, рівень боргового навантаження залишився прийнятним.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 9 міс. 2016 року, довідкова інформація про діяльність СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», інформація про випуск облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua