Друк

IBI-Rating підтвердило рейтинг інвестиційної привабливості міста Вінниці на рівні invA

28.12.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу інвестиційної привабливості м. Вінниці на рівні invA (висока інвестиційна привабливість).

Підтверджений рівень рейтингу м. Вінниці обумовлений значенням міста як регіонального центру України, сприятливими географічними та природно-кліматичні умовами, а також лояльним екологічним законодавством з мінімальною кількістю обмежень, які надають місту конкурентні преваги та формують значні можливості для інвесторів.

Створений інвестиційний клімат в Вінниці характеризується підтримкою з боку обласної та місцевої влади, їх консолідацією та високим ступенем прозорості діяльності, впровадження програм сприяння залученню інвестицій, програм з підвищення кваліфікації місцевих спеціалістів, заходів із наповнення бюджету та прибуткову діяльність частини підприємств міста, тощо.

Міська влада вживає заходи з покращення міської інфраструктури та оновлення основних фондів, для чого залучає кошти міжнародних фінансових інституцій. Місто має певні додаткові можливості на фінансовому ринку за рахунок помірного боргового навантаження на місцевий бюджет. Разом із цим, у місцевої влади відсутні суттєві важелі для надання пільг інвесторам. Місту притаманна достатня забезпеченість закладами охорони здоров’я та освіти при типовому для держави превалюванні гуманітарних і економічних вузів над технічними. Певний тиск на розвиток міста продовжує чинити політична нестабільність.

В І півріччі 2016 року порівняно із аналогічним періодом минулого року пожвавилась інвестиційна активність підприємств та іноземних компаній, що супроводжувалось зростанням освоєних капітальних та прямих іноземних інвестицій, проте у розрахунку на одного мешканця такі показники є меншими, ніж в середньому по Україні.

Позитивно на рейтинг інвестиційної привабливості міста можуть вплинути: вдосконалення нормативної бази та успішна реалізація базових програм розвитку міста, детінізація економіки та зростання більшості показників до загальнодержавного рівня, покращення стану інфраструктури. Негативно на рейтинг інвестиційної привабливості міста можуть вплинути: погіршення показників ефективності діяльності підприємств та скорочення обсягів інвестицій, подальший знос інфраструктури.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від м. Вінниці, у тому числі: казначейська звітність, планові та фактичні показники соціально-економічного розвитку та бюджету міста, статистичні данні, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Департамент рейтингів муніципальної сфери.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua