IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «Банк ?» на рівні uaBBB

27.12.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «Банк ?» на рівні uaBBB з прогнозом «у розвитку». Рейтинг депозитів підтверджено на рівні «4» (висока надійність).

Підтвердження рівня кредитного рейтингу ПАТ «Банк ?» обумовлено достатніми показниками капіталізації та ліквідності, високими показниками ефективності основної діяльності при збереженні незначного рівня проблемної заборгованості в структурі робочих активів. У той же час, Рейтингове агентство відзначає збереження концентрації кредитного портфеля в розрізі основних позичальників, а також ресурсної бази в розрізі ключових кредиторів. На рейтинг банківської установи впливає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

ПАТ «Банк ?» працює на фінансовому ринку з 2008 року та на поточний момент відноситься до II групи за розміром активів. З 2010 року єдиним його акціонером є Іщенко В.А. (Голова Правління). Останнім часом Установа розширила можливості залучення клієнтів, в тому числі за рахунок популяризації дистанційного обслуговування. Регіональна мережа представлена 5 діючими відділеннями. Банк активно розвиває мережу терміналів самообслуговування, а також картковий бізнес (у співпраці з МПС VISA). Прибуток Банку за 9 місяців 2016 року склав 41 млн. грн., чистий операційний дохід – 73,65 млн. грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «Банк ?», в тому числі: фінансова звітність за підсумками 2013-2015 рр. та 9 місяців 2016 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтеся: