IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «Банк 3/4» на рівні uaBBB

27.12.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «Банк 3/4» на рівні uaBBB з прогнозом «у розвитку». Рейтинг депозитів підтверджено на рівні «4» (висока надійність).

Підтвердження рівня кредитного рейтингу ПАТ «Банк 3/4» обумовлено достатніми показниками капіталізації та ліквідності, високими показниками ефективності основної діяльності при збереженні незначного рівня проблемної заборгованості в структурі робочих активів. У той же час, Рейтингове агентство відзначає збереження концентрації кредитного портфеля в розрізі основних позичальників, а також ресурсної бази в розрізі ключових кредиторів. На рейтинг банківської установи впливає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

ПАТ «Банк 3/4» працює на фінансовому ринку з 2008 року та на поточний момент відноситься до II групи за розміром активів. З 2010 року єдиним його акціонером є Іщенко В.А. (Голова Правління). Останнім часом Установа розширила можливості залучення клієнтів, в тому числі за рахунок популяризації дистанційного обслуговування. Регіональна мережа представлена 5 діючими відділеннями. Банк активно розвиває мережу терміналів самообслуговування, а також картковий бізнес (у співпраці з МПС VISA). Прибуток Банку за 9 місяців 2016 року склав 41 млн. грн., чистий операційний дохід – 73,65 млн. грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «Банк 3/4», в тому числі: фінансова звітність за підсумками 2013-2015 рр. та 9 місяців 2016 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтеся: