Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» на рівні uaAA

21.12.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» на рівні uaAA зі збереженням прогнозу «стабільний». Також було підтверджено рейтинг надійності банківських вкладів на рівні «5» (Відмінна надійність).

ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» зареєстровано Національним банком України в жовтні 2006 року. Станом на 01.10.2016 р. акціонером Банку є іноземна компанія АТ «АЛТИНБАШ ХОЛДІНГ АНОНІМ ШІРКЕТІ» (Туреччина). ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» віднесено до ІІ групи банків (банківські установи, частка активів яких менше 0,5% активів банківської системи України). Станом на початок жовтня 2016 року Банк посідав 59 позицію за розміром активів серед 100 платоспроможних банків; 69 позицію за обсягом депозитного портфеля фізичних осіб, 45 позицію за обсягом коштів, що залучено від юридичних осіб; 55 – за розміром балансового капіталу та 26 – за розміром прибутку.

Підтвердження рейтингів ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» обумовлено збереженням високих показників капіталізації фінансової установи, а також входженням Банку до складу турецької фінансово-промислової групи Altinbas, яка спеціалізується на дорогоцінних металах, енергетиці, логістиці, фінансах, нерухомості та освіті. В той же час, зберігається концентрація ресурсної бази та кредитного портфеля за основними контрагентами, що підвищує чутливість установи до ризику ліквідності та кредитного ризику. Також на рейтинги банківської установи впливає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ. В свою чергу, при оновленні рейтингів було враховано високі показники ліквідності, прибуткову діяльність Банку, а також достатні показники ефективності діяльності. Прибуток ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» за підсумками 9 місяців 2016 року склав 21,8 млн. грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 9 місяців 2016 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua