Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ АКБ «Львів» на рівні uaBBB

01.12.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ АКБ «Львів» на рівні uaBBB зі збереженням прогнозу «стабільний».

Підтвердження рівня кредитного рейтингу ПАТ АКБ «Львів» обумовлено прийнятними показниками капіталізації Банку, доброю диверсифікацією клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Разом з тим, Рейтингове агентство зазначає збереження концентрації клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками, а також низькі показники ефективності діяльності. В свою чергу, Банк демонструє достатні показники ліквідності, а також збалансованість активів і пасивів за строками до погашення.

ПАТ АКБ «Львів» працює на банківському ринку з жовтня 1991 року. У 2006 році група ісландських компаній через ТОВ «Нью прогрес Холдинг» викупила контрольний пакет акцій, що стало новим етапом розвитку Банку. Станом на початок жовтня поточного року ісландські інвестори володіють 99,86% акцій ПАТ АКБ «Львів». Банк представлений Головним офісом та 24 відділеннями у 7 областях України – переважно у Західному регіоні. Враховуючи формування додаткових резервів, фінансовий результат Банку був від’ємним та за підсумками 9 місяців 2016 року склав (-)21,4 млн. грн.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу Банку у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, посилення збитковості, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ АКБ «Львів», в тому числі: річна фінансова звітність за період 2013-2015 рр. та 9 міс. 2016 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua