IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» на рівні uaВВВ-

01.12.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» серії А на рівні uaВВВ-, прогноз «стабільний».

Протягом періоду, що підлягав дослідженню, ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» отримувало стабільний обсяг чистого доходу (13 500 тис. грн. за 9 міс. 2016 року) від здачі в оренду власного нерухомого майна (3-зірковий готель «Русь», розташований в центральній частині м. Києва). Решта доходів формувалася переважно операціями купівлі-продажу цінних паперів. Підсумком діяльності за 9 міс. 2016 року став чистий прибуток у розмірі 210 тис. грн., що не покрив раніше отримані збитки – станом на 30.09.2016 р. власний капітал залишався від’ємним. Таким чином, зберігалася виняткова залежність від позикового капіталу та високе боргове навантаження Емітента.

Поручителем за випуском облігацій виступає ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс», основним видом діяльності якого є транспортні перевезення (у т.ч. міжнародні) власним автотранспортом, а також ремонтне та сервісне обслуговування вантажного транспорту. ТОВ «Камаз Транс-Сервіс» збільшило чистий дохід за 9 міс. 2016 року на 3,5% – до 165 515 тис. грн. При цьому підсумком діяльності за 9 міс. 2016 року став чистий збиток у розмірі 3 753 тис. грн. За рахунок додаткових внесків учасників до статутного капіталу власний капітал збільшився до 130 470 тис. грн. (61% у структурі джерел фінансування). Станом на кінець вересня 2016 року показники ліквідності Поручителя залишалися на високому рівні.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу відсоткових облігацій. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі невиконання зобов’язань за облігаціями; суттєвого погіршення фінансового стану Емітента або Поручителя; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА», в тому числі: фінансова звітність ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» та Поручителя (ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс») за 2013-2015 рр. та 9 міс. 2016 року, довідкова інформація про діяльність Емітента та Поручителя, інформація про випуск облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.