Друк

IBI-Rating відновило рейтинг надійності банківських вкладів ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» на рівні 4

10.10.2016
IBI-Rating повідомляє про відновлення рейтингу надійності банківських вкладів ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» на рівні 4 (висока надійність). Рейтинг надійності банківських вкладів на рівні 4 вказує на те, що фінансова установа надійна, своєчасно розраховується за зобов'язаннями в межах вимог, встановлених чинним законодавством України, в т.ч. НБУ. Ймовірність виникнення проблем із своєчасним поверненням вкладів невисока, хоча і існує певна залежність діяльності фінансової установи від впливу зовнішніх та внутрішніх факторів. Оцінка впливу зовнішніх факторів не поширюється на ситуації, пов’язані з форс-мажорними обставинами.

Рівень рейтингу ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» зумовлено достатніми показниками капіталізації, які покривають ризики, що Банк бере на себе при здійсненні операційної діяльності, а також високими показниками ліквідності фінансової установи. Банк вчасно та в повному обсязі виконує свої зобов’язання перед кредиторами. Обсяг високоліквідних активів формує понад 90% всіх активів за рахунок інвестування коштів у депозитні сертифікати, емітовані НБУ. Фактичні значення економічних нормативів ліквідності перевищують мінімальні допустимі, встановлені НБУ. Разом з тим, зберігається залежність Банку від найбільших контрагентів у структурі активів, що може чинити тиск на ліквідність Банку та підвищує її уразливість до окремих фінансових ризиків. Окрім цього, вплив на чутливість до окремих фінансових ризиків може посилитись внаслідок збереження негативних тенденцій в економіці країни та зниження платоспроможності позичальників.

Упродовж січня–серпня діяльність Банку була прибуткова, що дозволяє ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК» поступово покращувати показники ефективності діяльності.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до зміни рівня рейтингу надійності банківських вкладів Банку у короткостроковій перспективі. На рівень рейтингу надійності банківських вкладів можуть впливати наступні обставини: зміна рівня платоспроможності (ліквідності) Банку, зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, зниження рівня прибутковості, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Відновлення рейтингу надійності банківських вкладів зумовлено поновленням договірних відносин між Рейтинговим агентством IBI-Rating та ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК».

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «АЛЬПАРІ БАНК», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 8 міс. 2016 року, планові показники діяльності на 2016 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua