Друк

IBI-Rating підтвердило кредитні рейтинги ПАТ «БАНК ФОРВАРД» та облігацій серії D

11.10.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «БАНК ФОРВАРД» на рівні uaA-, прогноз «стабільний».

Підтверджений рівень кредитного рейтингу ПАТ «БАНК ФОРВАРД» обумовлений збереженням протягом аналізованого періоду достатніх показників капіталізації.

Разом з тим, спостерігається збереження доброї диверсифікації клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. Натомість уразливість до кредитного ризику зростає внаслідок суттєвого погіршення якості обслуговування позичальниками своїх зобов’язань. Також Рейтингове агентство відмічає, що уразливість Банку до окремих фінансових ризиків підвищується у зв’язку з кон’юнктурою ринку, нестабільною ситуацією в країні та здійсненню діяльності ПАТ «БАНК ФОРВАРД» у більш ризиковану сегменті.

Рейтингове агентство відмічає достатній запас ліквідності, щоб нівелювати поточні ризики. Фактичні значення нормативів ліквідності залишаються на прийнятному рівні. Також зберігається добра диверсифікація клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Концентрація коштів власника в ресурсній базі фінансової установи свідчить про наявність підтримки з його боку.

IBI-Rating наразі не прогнозує підвищення рівня рейтингу надійності банківських вкладів у короткостроковій перспективі. На зниження кредитного рейтингу взагалі можуть впливати наступні фактори: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, зростання збитковості, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «БАНК ФОРВАРД», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013-2015 рр., та І півріччя 2016 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua