IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» на рівні uaВВВ

11.10.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» на рівні uaВВВ, прогноз рейтингу «стабільний».

Підтверджений рівень рейтингу Страховика обумовлений прийнятною структурою активів та пасивів. Також слід відмітити диверсифікацію страхового портфеля за основними страхувальниками. Разом з цим, Страховик чутливий до ринкового ризику внаслідок значного обсягу цінних паперів, вартість яких може коливатись на фондовому ринку. Рейтингове агентство IBI-Rating відмічає відсутність боргового навантаження, а також низьку прибутковість та високе значення комбінованого показника збитковості.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА» у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі зниження платоспроможності (ліквідності) страхової Компанії, зростання залежності діяльності Страховика від вкладень у цінні папери окремих емітентів, подальше зростання операційних витрат та зростання комбінованого показника збитковості , а також негативні чинники розвитку страхового ринку України, що може призвести до погіршення діяльності Компанії та її фінансових показників.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «САЛАМАНДРА-УКРАЇНА», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013-2015 рр. та І півріччя 2016 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.