Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «АПЕКС – БАНК» на рівні uaBBB

05.10.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «АПЕКС БАНК» на рівні uaBBB, зі збереженням прогнозу «негативний».

Підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «АПЕКС БАНК» зумовлено низькими показниками капіталізації, порушенням окремих економічних нормативів, встановлених НБУ, а також збереженням концентрації кредитного портфеля та депозитної бази за окремими контрагентами. Діяльність Банку у аналізованому періоді була збитковою, а показники ефективності діяльності – низькими. В той же час, ПАТ «АПЕКС БАНК» виконує План заходів щодо стабілізації діяльності, а його активи та зобов’язання збалансовані за кінцевими термінами погашення належним чином. Власниками також докладаються зусилля, щодо покращення капіталізації банківської установи: у червні та липні 2016 року субординований борг було спрямовано на збільшення статутного капіталу (кошти обліковуються, як незареєстровані внески акціонерів).

Зміна прогнозу кредитного рейтингу можлива за умови докапіталізації Банку, виконання Плану заходів щодо стабілізації діяльності та приведення до регуляторних вимог фактичні значення економічних нормативів. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, посилення збитковості, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «АПЕКС – БАНК», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013–2015 рр. та І півріччя 2016 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua