Друк

IBI-Rating визначило рейтинг фінансової стійкості ПрАТ «СК «НАДІЙНА» на рівні uaBBBifr

27.09.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про визначення рейтингу фінансової стійкості ПрАТ «СК «НАДІЙНА» на рівні uaBBBifr, прогноз рейтингу «стабільний».

Визначений рівень рейтингу фінансової стійкості ПрАТ «СК «НАДІЙНА» обумовлений прийнятною якістю активів, якими представлені страхові резерви, із поступовим збільшенням питомої ваги високоліквідних активів. Агентство також зазначає вразливість Страховика до ринкового ризику через наявність значного обсягу цінних паперів у структурі активів, суттєву частку вихідного перестрахування у портфелі Страховика разом із високою концентрацією операцій перестрахування в розрізі партнерів, та слабкі ринкові позиції. В свою чергу, діяльність ПрАТ «СК «НАДІЙНА» є прибутковою – чистий прибуток за підсумками січня-червня 2016 року склав 3,9 млн. грн. (7,6 млн. грн. – за 2015 рік), а значення комбінованого показника збитковості – низьким.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня рейтингу фінансової стійкості страхової компанії у короткостроковій перспективі. Зниження рейтингу можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) страхової Компанії, зростання залежності від основних контрагентів, а також впливу негативних чинників розвитку страхового ринку України, що може призвести до погіршення діяльності Компанії та її фінансових показників.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «СК «НАДІЙНА», в тому числі: річна фінансова звітність за 2013-2015 рр. та за І півріччя 2016 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua