IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Південтрансавто» серій B I на рівні uaCC

19.09.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій ТОВ «Південтрансавто» серій B-I на рівні uaCC, прогноз «стабільний».

Підтверджений рівень кредитного рейтингу боргового інструменту ТОВ «Південтрансавто» відображає збереження ключових факторів, які відзначалися Рейтинговим агентством раніше. Ринку нерухомості м. Одеси, в реалізацію проектів якого були спрямовані кошти від розміщення облігацій Емітента, властива висока чутливість до економічної ситуації в країні. Низька активність господарської діяльності обумовлює мінімальний рівень доходів, а незначний обсяг власного капіталу Емітента зумовлює високу залежність ТОВ «Південтрансавто» від зовнішніх джерел фінансування.

Виконання зобов'язань за процентними облігаціями ТОВ «Південтрансавто» серій B-I забезпечено договорами поруки, укладеними з ТОВ «ДНІПРО-КАПІТАЛ», що знаходиться в стані припинення діяльності. IBI-Rating не приймало до уваги наявність забезпечення, як фактор, що впливає на рівень кредитного рейтингу облігацій.

Наразі Рейтингове агентство IBI-Rating не вбачає підстав для підвищення рівня кредитного рейтингу. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: невиконання боргових зобов’язань, порушення щодо Емітента справи про банкрутство, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Південтрансавто», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 6 міс. 2016 року, інформація про випуск облігацій серій В-І, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.