IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» серій A-F на рівні uaA

15.08.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» серій A-F на рівні uaA з прогнозом «стабільний».

ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» входить до числа найбільших виробників фармацевтичної продукції в Україні. Виробництво та реалізація лікарських засобів має залежність від державного регулювання галузі, насамперед, ліцензування діяльності.

Чистий дохід Емітента за 6 міс. 2016 року збільшився, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, на 15,5% і склав 677,5 млн. грн. Вагому частину чистого доходу формує експортна виручка, що диверсифікує його ринки збуту та знижує чутливість до коливань валютних курсів. Чистий прибуток становив 27,1 млн. грн., проти 87 млн. грн. за 6 міс. 2015 року. Зниження прибутку було зумовлено зростанням собівартості реалізованої продукції, а також збільшенням фінансових витрат внаслідок росту обсягу боргових зобов’язань. Розміщення відсоткових облігацій серій А-D, а також отримання позики посилили боргове навантаження, яке, враховуючи довгостроковість переважної більшості зобов’язань, оцінюється як прийнятне.

Наразі IBI-Rating не вбачає чинників, які можуть призвести до підвищення кредитного рейтингу у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі: невиконання боргових зобов’язань, суттєвого зростання боргового навантаження, значного зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, введення захисних бар’єрів на основних зовнішніх ринках збуту, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 6 міс. 2016 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», інформація про випуск облігацій серій A-F, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.