Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» на рівні uaAA

21.07.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» на рівні uaAA зі збереженням прогнозу «стабільний».

Підтвердження рівня кредитного рейтингу ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» обумовлено збереженням високих показників капіталізації фінансової установи, а також входженням Банку до складу турецької фінансово-промислової групи Altinbas, яка спеціалізується на дорогоцінних металах, енергетиці, логістиці, фінансах, нерухомості та освіті. Показники ліквідності зберігаються на високому рівні. У той же час, концентрація ресурсної бази за основними кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками залишилися значними, що може негативно вплинути на ліквідність Банку. Крім того, має місце чутливість ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» до кредитних ризиків через значну концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальникам, також уразливість Банку до окремих фінансових ризиків підвищується внаслідок нестабільної ситуації в країні та наявної кон'юнктури ринку. За результатами 2015 року та І кварталу 2016 року діяльність ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» була прибутковою, а показники ефективності діяльності знаходяться на достатньому рівні.

IBI-Rating наразі не вбачає чинників, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу Банку в короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливо у випадку погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, зниження показників ефективності діяльності та збиткова діяльність, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр. та І квартал 2016 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua