Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг цільових облігацій ТОВ «А.В.С.» на рівні uaBBB

14.07.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу цільових облігацій ТОВ «A.B.C.» серій В, J, K, M-P на рівні uaBBB, прогноз «стабільний».

Підтвердження кредитного рейтингу зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. ТОВ «A.B.C.» продовжує будівництво масштабного ЖК «Престиж Хол» у м. Києві, для фінансування якого було випущено цільові облігації, що є об’єктом рейтингування. ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» виступає гарантом фінансування будівництва. Емітент здійснює діяльність на ринку нерухомості м. Києва, показники розвитку якого вищі, ніж в інших регіонах України. ТОВ «A.B.C.» має досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів та передачі приміщень за цільовими облігаціями, наразі здано в експлуатацію 4 секції Житлово-офісного комплексу «Престиж Хол». Додатково необхідно відмітити масштабність проекту Житлово-офісного комплексу «Престиж Хол», що передбачає зведення сучасного комплексу преміум-класу, загальною проектною площею 119 572,2 кв. м, розрахованого на 663 квартири проектною площею 67 031 кв. м, а також на приміщення комерційного призначення, площею 7 972 кв. м, та підземний дворівневий паркінг на 650 машиномісць.

І та ІІ черги будівництва (секції 3, 5 та 8) житлово-офісного комплексу «Престиж Хол» введено в експлуатацію у березні 2011 року та березні 2012 року відповідно. Секція 2 ІІІ черги введена в експлуатацію у червні 2013 року, секція 1 ІІІ черги знаходиться в процесі введення в експлуатацію. Триває будівництво ІV черги (секції 4, 6, 7), введення в експлуатацію заплановано на 2016-2017 роки (залежно від секції). Протягом аналізованого періоду діяльність Емітента була збитковою - непокритий збиток ТОВ «A.B.C.» на 31.03.2016 р. становить 610,5 млн. грн., що зумовлює виняткову залежність від позикового капіталу.

IBI-Rating наразі не вбачає передумов для підвищення кредитного рейтингу. Негативно на рівні кредитного рейтингу може позначитися несвоєчасність фінансування та значне відставання від графіку будівництва, що може позначитися на своєчасності виконання зобов’язань щодо погашення цільових облігацій.

Для проведення аналітичного дослідження було використано матеріали, отримані від ТОВ «A.B.C.», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр. та 3 міс. 2016 року, інформація про випуск облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua