Друк

IBI-Rating підтвердило рейтинг надійності будівництва житлового будинку № 36 комплексу «Алые паруса» на рівні 5

16.06.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу надійності будівництва житлового будинку № 36 комплексу «Алые паруса» мікрорайону МЖК «Інтернаціоналіст» на рівні 5 (висока надійність). На підтверджений рівень рейтингу вплинули наявність досвіду будівництва житлової нерухомості в учасників проекту, поточний стан будівництва, а також розташування об’єкта.

ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст», забудовник проекту, має 25-річний досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів та погашення цільових облігацій шляхом передачі приміщень у новозбудованих об’єктах. За його участю зведено понад 20 житлових будинків у місті Харкові та області. Генеральним підрядником будівництва виступає ТОВ «Інтербуд», який вже значний час співпрацює з ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст».

Протягом аналізованого періоду, зведення будинку №36 велося з дотриманням графіку за наявності необхідної дозвільної документації на земельній ділянці, наданій забудовнику у безстрокове користування. За оцінками спеціалістів ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» готовність будинку на 31.03.2016 р. складала 44%, приріст за I квартал 2016 року склав 6 в.п. Обсяг фінансування будівництва житлового будинку №36 у мікрорайоні МЖК «Інтернаціоналіст» станом на 31.03.2016 р. склав 17,1 млн. грн. Завершення будівельних робіт заплановано на грудень 2016 року. Більшість площ приміщень у будинку реалізуються через цільові облігації ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» серії S (кредитний рейтинг - uaBBB-, прогноз «позитивний»). Ціни на квартири у будинку відповідають цінам, що сформувалися на ринку для даного типу приміщень з урахуванням розташування будівельного об’єкта.

Житловий комплекс «Алые паруса» розташований в екологічно чистому мікрорайоні «МЖК Інтернаціоналіст», що знаходиться на Північній Салтівці м. Харкова, в 15 хвилинах від станції метро «Героїв праці». Неподалік розташована вся необхідна інфраструктура (дитячий садок, школа, медичний заклад, магазини та інше). У внутрішньому дворі об’єкта заплановано розташування дитячих та спортивних майданчиків, а також зони відпочинку.

Рейтинг надійності будівництва – це думка Рейтингового агентства щодо можливості Забудовника виконати свої зобов’язання за будівельним проектом перед покупцями нерухомості відносно інших проектів, висловлена за результатом комплексного аналітичного дослідження. З детальною інформацією про рейтинги надійності будівництва можна ознайомитися на сайті IBI-Rating www.ibi.com.ua, а також на сайті МЖК «Інтернаціоналіст» www.mgk.kharkov.ua.

Корпоративний департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua