Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» серії S

16.06.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних цільових забезпечених облігацій ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» серії S на рівні uaBBB-, прогноз «позитивний».

Цільові облігації серії S було випущено з метою фінансування будівництва житлового будинку №36 у мікрорайоні МЖК «Інтернаціоналіст» с. Циркуни Харківського р-ну Харківської обл. Земельна ділянка, на якій ведеться будівництво, знаходиться у безстроковому користуванні у ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст». Обсяг фінансування будівництва житлового будинку №36 у мікрорайоні МЖК «Інтернаціоналіст» станом на 31.03.2016 р. склав 17 млн. грн. Протягом аналізованого періоду, зведення будинку велося з дотриманням графіку. За оцінками спеціалістів ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» готовність будинку на 31.03.2016 р. складала 44%, приріст за I квартал 2016 року склав 6 в.п. Завершення робіт заплановано на грудень 2016 року. Емітент має значний досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів та передачі приміщень за цільовими облігаціями.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: перевищення 50% будівельної готовності будинку №36 за умов дотримання/випередження графіку будівництва. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: несвоєчасність фінансування та значне відставання від графіку будівництва, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст», в тому числі: фінансова звітність Емітента за 2013 2015 рр. та 3 міс. 2016 року, довідкова інформація про діяльність ПрАТ МЖК «Інтернаціоналіст», інформація про випуск облігацій серії S, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua