Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» на рівні uaВВВ-

26.05.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» серії А на рівні uaВВВ-, прогноз «стабільний».

Підтвердження довгострокового кредитного рейтингу боргового інструменту зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися Рейтинговим агентством раніше. Першочерговим залишається наявність за випуском облігацій поруки з боку ТОВ «Камаз Транс-Сервіс», основним видом діяльності якого є міжнародні транспортні перевезення власним автотранспортом.

Протягом періоду, що підлягав дослідженню ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» отримувало стабільний обсяг чистого доходу в розмірі 18 000 тис. грн. на рік від здачі в оренду нерухомого майна (3-зірковий готель «Русь», розташований в центральній частині м. Києва). Решта доходу формувалася переважно від операцій з купівлі-продажу цінних паперів. За підсумком 2015 року Емітент отримав збиток у розмірі 900 тис. грн., тоді як за результатами 1 кварталу 2016 року прибуток склав 607 тис. грн. Станом на 31.03.2016 р. власний капітал залишався від’ємним та дорівнював (-)473 тис. грн., зберігалася висока залежність від позикового капіталу та високе боргове навантаження.

Поручитель облігацій, ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс», збільшив власний чистий дохід у 2015 році до 215 480 тис. грн. (+39% у порівнянні з 2014 роком), прибуток склав 3 534 тис. грн., показник EBITDA зріс у 2,4 рази – до 73 099 тис. грн. Чистий прибуток за 3 місяці 2016 року склав 5 634 тис. грн., показник EBITDA – 16 207 тис. грн. Відбулося зростання розміру власного капіталу переважно за рахунок додаткових внесків учасників до статутного капіталу. Станом на кінець 1 кварталу 2016 року показники ліквідності Поручителя залишалися на високому рівні.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу відсоткових облігацій. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі невиконання зобов’язань за облігаціями; суттєвого погіршення фінансового стану Емітента/Поручителя; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА», в тому числі: фінансова звітність ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» та Поручителя (ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс») за 2013-2015 рр. та 3 міс. 2016 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «ЛД-ПЕРСПЕКТИВА» та Поручителя, інформація про випуск облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua