Друк

IBI-Rating підтвердило рейтинг надійності будівництва житлового будинку № 36 комплексу «Алые паруса» на рівні 5

05.04.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу надійності будівництва житлового будинку № 36 комплексу «Алые паруса» мікрорайону МЖК «Інтернаціоналіст» на рівні 5 (висока надійність). На підтверджений рівень рейтингу вплинули наявність досвіду будівництва житлової нерухомості у учасників проекту, поточний стан будівництва, а також розташування об’єкта.

ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст», забудовник проекту, має 25-річний досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів та погашення цільових облігацій шляхом передачі приміщень у новозбудованих об’єктах. За його участю зведено понад 20 житлових будинків у місті Харкові та області. Генеральним підрядником будівництва виступає ТОВ «Інтербуд», який вже значний час співпрацює з ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст».

Протягом аналізованого періоду, зведення будинку №36 велося з дотриманням графіку за наявності необхідної дозвільної документації на земельній ділянці, наданій забудовнику у безстрокове користування. Станом на грудень 2015 року було завершено монтаж плит перекриття над третім поверхом будівлі та зведення зовнішніх стін четвертого поверху першого під’їзду. За оцінками ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» на кінець грудня 2015 року готовність будинку складала 38%. Обсяг фінансування будівництва житлового будинку №36 у мікрорайоні МЖК «Інтернаціоналіст» станом на 31.12.2015 р. склав 15,1 млн. грн. Завершення будівельних робіт заплановано на грудень 2016 року. Більшість площ приміщень у будинку реалізуються через цільові облігації ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» серії S (кредитний рейтинг - uaBBB-, прогноз «позитивний»). Ціни на квартири у будинку відповідають цінам, що сформувалися на ринку для даного типу приміщень з урахуванням розташування будівельного об’єкта.

Житловий комплекс «Алые паруса» розташований в екологічно чистому мікрорайоні «МЖК Інтернаціоналіст», що знаходиться на Північній Салтівці м. Харкова, в 15 хвилинах від станції метро «Героїв праці». Неподалік розташована вся необхідна інфраструктура (дитячий садок, школа, медичний заклад, магазини та інше). У внутрішньому дворі об’єкта заплановано розташування дитячих та спортивних майданчиків, а також зони відпочинку.

Рейтинг надійності будівництва – це думка Рейтингового агентства щодо можливості Забудовника виконати свої зобов’язання за будівельним проектом перед покупцями нерухомості відносно інших проектів, висловлена за результатом комплексного аналітичного дослідження. З детальною інформацією про рейтинги надійності будівництва можна ознайомитися на сайті IBI-Rating www.ibi.com.ua, а також на сайті МЖК «Інтернаціоналіст» www.mgk.kharkov.ua.

Корпоративний департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua