Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» серії S

05.04.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних цільових забезпечених облігацій ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» серії S на рівні uaBBB-, прогноз рейтингу змінено зі «стабільний» на «позитивний». На зміну прогнозу рівня рейтингу вплинули наявність досвіду будівництва житлової нерухомості у учасників проекту, поточний стан будівництва, а також розташування об’єкта.

Цільові облігації серії S було випущено з метою фінансування будівництва житлового будинку №36 у мікрорайоні МЖК «Інтернаціоналіст» с. Циркуни Харківського р-ну Харківської обл. Земельна ділянка, на якій ведеться будівництво, знаходиться у безстроковому користуванні у ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст». Обсяг фінансування будівництва житлового будинку №36 у мікрорайоні МЖК «Інтернаціоналіст» станом на 31.12.2015 р. склав 15,1 млн. грн. Протягом аналізованого періоду, зведення будинку №36 велося з дотриманням графіку. Станом на грудень 2015 року було завершено монтаж плит перекриття над третім поверхом будівлі та зведення зовнішніх стін четвертого поверху першого під’їзду. За оцінками ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст» на кінець грудня 2015 року готовність будинку складала 38%. Завершення робіт заплановано на грудень 2016 року. Емітент має значний досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів та передачі приміщень за цільовими облігаціями.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: перевищення 50% будівельної готовності будинку №36 за умов дотримання/випередження графіку будівництва. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: несвоєчасність фінансування та значне відставання від графіку будівництва, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «МЖК Інтернаціоналіст», в тому числі: фінансова звітність Емітента за 2013 2015 рр., довідкова інформація про діяльність ПрАТ МЖК «Інтернаціоналіст», інформація про випуск облігацій серії S, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua