Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «БТА БАНК» на рівні uaA

04.04.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «БТА БАНК» на рівні uaA з прогнозом «стабільний».

Підтверджений рівень кредитного рейтингу ПАТ «БТА БАНК» обумовлений збереженням протягом аналізованого періоду високих показників капіталізації Банку. Крім того, власний капітал Банку захищений нерухомістю, яка знаходиться у власності фінансової установи. Уразливість ПАТ «БТА БАНК» до кредитного ризику зберігається через концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. Також Рейтингове агентство відмічає збереження значної концентрації ресурсної бази Банку за основними кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Окрім цього, внаслідок наявної кон’юнктури ринку та нестабільної ситуації в країні підвищується уразливість Банку до окремих фінансових ризиків. В той же час, слід відмітити збалансованість активів та зобов’язань за строками до погашення до 31 дня належним чином.

Загалом протягом аналізованого періоду діяльність Банку є прибутковою, хоча обсяг прибутку незначний. Дана ситуація зумовлена переходом до МСФЗ. Відповідно, показники ефективності діяльності знизились.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу Банку у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, збиткова діяльність та подальше зниження показників ефективності діяльності, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «БТА БАНК», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Фінансовий департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua