Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» серії A на рівні uaBBB

31.03.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій серії A емітента ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» на рівні uaBBB зі збереженням прогнозу «позитивний».

Облігації загальною номінальною вартістю 110 млн. грн. з погашенням у серпні 2019 року випущено з метою фінансування придбання сировини та матеріалів, а також оновлення обладнання та механізмів.

ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» входить до складу вертикально інтегрованого агрохолдингу «ТАС АГРО». Емітент займається вирощуванням зернових та олійних культур на сільськогосподарських угіддях загальною площею 12,5 тис. га у Липовецькому районі Вінницької області. Діяльність Емітента, як і решти вітчизняних сільськогосподарських підприємств, має високу чутливість до впливу таких факторів, як природно-кліматичні умови та державне регулювання галузі.

За результатами 2015 року чистий дохід ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» склав 327,3 млн. грн., що на 90,6% більше, порівняно з попереднім роком. Суттєвий приріст зумовлений значним зростанням цін на реалізовану сільськогосподарську продукцію. Емітент демонструє високі показники ефективності діяльності: чистий прибуток за 2015 рік склав 178,2 млн. грн., рентабельність продажів –54,4%.

Переважну більшість зобов’язань ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» на кінець 2015 року становили довгострокові зобов’язання, які формуються переважно зобов’язаннями за розміщеними відсотковими облігаціями. Слід зазначити, що боргові зобов’язання Емітента номіновано у гривнях, що знижує чутливість Емітента до впливу валютних ризиків в умовах девальвації гривні. Питома вага власного капіталу у загальній структурі джерел фінансування діяльності Емітента на 31.12.2015 р. зросла до 70%, що вказує на підвищення рівня фінансової незалежності підприємства. Незважаючи на зростання боргу в результаті повторного розміщення раніше викуплених облігацій, рівень боргового навантаження ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро» за підсумками 2015 року знизився за рахунок випереджаючого росту фінансових результатів. Так, співвідношення обсягу чистого боргу (зобов’язання за облігаціями, зменшені на обсяг грошових коштів) та показника EBITDA склало 0,5х, проти 0,8х за результатами 2014 року.

Підвищення кредитного рейтингу облігацій можливе у разі продовження тенденції зростання фінансових результатів за збереження високих показників рентабельності та низького рівня боргового навантаження. Кредитний рейтинг облігацій може бути знижений у разі: невиконання боргових зобов’язань, суттєве зниження фінансових результатів та показників ефективності діяльності, зростання рівня боргового навантаження, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Концерн «Сімекс-Агро», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр., параметри випуску облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Корпоративний департамент.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua