Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Південтрансавто» серій B-I на рівні uaCC

17.03.2016
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій ТОВ «Південтрансавто» серій B-I на рівні uaCC, прогноз «стабільний».

Підтверджений рівень кредитного рейтингу боргового інструменту ТОВ «Південтрансавто» відображає збереження ключових факторів, що відмічалися Рейтинговим агентством раніше. Так, ринку нерухомості м. Одеси, в реалізацію проектів якого спрямовано кошти від розміщення облігацій, властива висока чутливість до економічної ситуації в країні. До того ж, низька активність господарської діяльності та мінімальний обсяг власного капіталу Емітента зумовлює виняткову залежність ТОВ «Південтрансавто» від зовнішніх джерел фінансування та високе боргове навантаження.

Облігації серій B-I забезпечені договорами поруки, укладеними з ТОВ «ДНІПРО КАПІТАЛ», який перебуває у стані припинення. IBI-Rating не приймає до уваги наявність забезпечення за облігаціями ТОВ «Південтрансавто» серій В-І, як фактор, що впливає на рівень кредитного рейтингу.

Наразі Рейтингове агентство IBI-Rating не вбачає підстав для підвищення рівня кредитного рейтингу. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: невиконання боргових зобов’язань, порушення щодо Емітента справи про банкрутство, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Південтрансавто», в тому числі: фінансова звітність за 2013-2015 рр., інформація про випуск облігацій серій В-І, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Департамент рейтингів корпоративної сфери.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua