Друк

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «АПЕКС – БАНК» на рівні uaBBB

29.02.2016
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «АПЕКС БАНК» на рівні uaBBB, зі збереженням прогнозу «стабільний».

Підтверджений рівень кредитного рейтингу ПАТ «АПЕКС БАНК» обумовлений збереженням достатніх показників капіталізації. Слід зазначити, що має місце чутливість Банку до кредитних ризиків через збереження концентрації клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. Також зберігається значна концентрація ресурсної бази за основними кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Крім цього спостерігається підвищення уразливості Банку до окремих фінансових ризиків у зв’язку з кон’юнктурою ринку та нестабільною ситуацією в країні. Активи та пасиви фінансової установи збалансовані належним чином за строками до погашення до 31 дня. Протягом аналізованого періоду діяльність Банку була збитковою, при цьому фінансова установа зберігає високі показники ефективності діяльності.

IBI-Rating наразі не вбачає факторів, які можуть призвести до підвищення рівня кредитного рейтингу Банку у короткостроковій перспективі. Зниження кредитного рейтингу можливе у разі погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення обслуговування наданих кредитів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, посилення збитковості, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «АПЕКС – БАНК», в тому числі: річна фінансова звітність за 2012–2015 рр. та інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Департамент рейтингів фінансової сфери.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua