Друк

Кредитний рейтинг облігацій серій A-D емітента ТОВ "ТРІУМФ ІНВЕСТ" підтверджено на рівні uaCC

09.04.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу дисконтних облігацій серій A-D емітента ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» на рівні uaCC, прогноз «стабільний».

Підтвердження кредитного рейтингу боргового інструменту (РБІ) ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» зумовлено збереженням у 2014 році ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Зокрема, Емітент не здійснював активної господарської діяльності та не отримував доходів від операційної діяльності. Діяльність ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» залишається збитковою, що в першу чергу зумовлено амортизацією дисконту за облігаціями власної емісії. Непокритий збиток на 31.12.2014 р. становив 402 млн. грн. Залежність ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ» від зовнішнього фінансування залишається винятковою, яка у тому числі зумовлена значним обсягом емісії дисконтних облігацій (номінальна вартість 575,7 млн. грн.). Також слід відзначити низьку ліквідність цінних паперів, що формують 76% активів ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ».

Позитивно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: формування стабільних грошових потоків, достатніх для обслуговування боргових зобов’язань; покращення результатів фінансово-господарської діяльності за одночасного зростання показників ефективності діяльності. Негативно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: невиконання фінансових зобов’язань Емітентом; подальше збільшення боргового навантаження; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ТРІУМФ ІНВЕСТ», у тому числі: фінансова звітність за  2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua