Друк

Кредитний рейтинг ПАТ "БТА БАНК" підтверджено на рівні uaA

20.03.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ "БТА БАНК" на рівні uaA з прогнозом "стабільний".

Підтверджений рівень кредитного рейтингу ПАТ "БТА БАНК" обумовлений збереженням протягом аналізованого періоду високих показників капіталізації Банку. Крім того, власний капітал Банку захищений нерухомістю, яка знаходиться у власності фінансової установи. Зберігається добра диверсифікація ресурсної бази за основними кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Уразливість Банку до кредитного ризику підвищується через суттєву концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. Банк працює в рамках Програми фінансового оздоровлення та успішно її виконує. Внаслідок отримання значної частини прибутку від неопераційної діяльності, показники ефективності від операційної діяльності Банку залишаються низькими. Загалом протягом аналізованого періоду діяльність Банку є прибутковою.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: покращення якості активів та зниження залежності від фінансового стану основних позичальників, підвищення показників ефективності діяльності та збереження диверсифікації ресурсної бази. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: збільшення обсягів коштів, залучених від НБУ; погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через подальше погіршення якості активів, зниження прибутковості, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ "БТА БАНК", в тому числі: фінансова звітність за 2011-2014 рр., планові показники діяльності на 2015 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною. 

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua