Друк

Підтверджено кредитні рейтинги цільових облігацій ПрАТ "АГРОФІРМА "ТРОЯНДА" серій O, Р

18.03.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів цільових облігацій ПрАТ "АГРОФІРМА "ТРОЯНДА" серій O, P на рівні uaBBB, прогноз "стабільний".

Кредитні рейтинги відображають вищі, порівняно з іншими регіонами, показники розвитку ринку житлової нерухомості м. Києва, на якому здійснює свою діяльність ПрАТ "АГРОФІРМА "ТРОЯНДА". Також Рейтингове агентство відмічає досвід Забудовника у сфері реалізації інвестиційно-будівельних проектів (двох черг ЖК "Паркове місто") та передачі приміщень за цільовими облігаціями. Облігації серій O, P випущено для фінансування будівництва другого та третього пускових комплексів ІІІ черги ЖК "Паркове місто". У червні 2014 року видано сертифікат відповідності другому пусковому комплексу, а в листопаді – третьому пусковому комплексу. Зважаючи на введення будинків в експлуатацію раніше запланованого терміну, позачерговими Загальними зборами акціонерів ПрАТ "АГРОФІРМА "ТРОЯНДА" прийнято рішення про початок дострокового погашення цільових облігацій серій O та P.

Позитивно на рівні кредитних рейтингів можуть вплинути: зниження галузевих ризиків та покращення макроекономічної ситуації в країні. Негативно на рівні кредитних рейтингів можуть вплинути: несвоєчасність передачі прав власності на нерухомість покупцям цільових облігацій.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ "АГРОФІРМА "ТРОЯНДА", в тому числі: фінансова звітність за 2012-2014 рр., параметри випусків облігацій серій O, P, інформація про ЖК "Паркове місто", інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua